Green Key Goud certificaat 2023 voor Camping van Rossum’s Troost  

Green Key is het grootste duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische en recreatieve branche in Nederland met circa 700 gecertificeerde bedrijven. Wereldwijd zijn er maar liefst 3700 bedrijven met Green Key in 67 landen. Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. Om het Green Key keurmerk te mogen dragen moeten bedrijven voldoen aan verschillende duurzaamheidsnormen, onderverdeeld in 12 thema's. Deze normen zijn vastgesteld door de Foundation for Environmental Education en worden periodiek gecontroleerd door een onafhankelijke keurmeester.

Green Key draagt bij aan betere wereld

Camping van Rossum's Troost ontving het Green Key certificaat voor de 22 keer dit jaar. Met een Green Key certificaat dragen we bij aan een duurzamer bedrijf én een leefbare en gezonde wereld. Door te voldoen aan normen binnen verschillende thema’s gaan wij verder dan alleen energie- en waterbesparing voor het bedrijf zelf. Zo is er bijvoorbeeld het thema Maatschappelijke Betrokkenheid waarbinnen wij ervoor hebben gekozen om ieder jaar maatschappelijk betrokken te zijn via onder meer het ondersteunen van lokale non profit organisaties en landelijk de natuurbeherende organisaties. Op deze manier creëeren wij niet alleen waarde en goodwill voor de eigen organisatie, maar is de organisatie ook van extra toegevoegde waarde voor de maatschappij en lokale omgeving. Volgens Noud van Rossum is deze bijdrage essentieel. De waarde van vrijwilligers wordt erg onderschat, maar ze dragen enorm bij aan een leefbare maatschappij en aan een duurzame toekomst als we naar het natuurbeheer kijken. Daarom hebben wij gekozen om dit soort organisaties te ondersteunen.

Volgens ons is Green Key behalen dan ook meer dan alleen een certificaat dat laat zien hoe duurzaam een bedrijf is. Het is in al deze jaren een "way of living" geworden en een vast onderdeel van het dagelijkse doen en denken binnen de bedrijfsvoering.

 

Gaan voor groen

Bedrijven met een Green Key-certificaat doen veel meer op het gebied van duurzaamheid dan de wet vraagt

Wat is Green Key
Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt.  Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.
Verduurzaming van de bedrijfsvoering
Zo zal een Green Key accommodatie altijd zuinig omgaan met energie en water. Denk hierbij aan het gebruik van zonnepanelen, spaar- / ledlampen, lichtsensoren en timers voor verwarming. Er wordt niet meer gewassen dan nodig is en er worden bijvoorbeeld milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruikt. En dit allemaal met een bijzondere aandacht die niet alleen uw comfortgevoel bevordert, maar dus ook de status van natuur en milieu.
Een Green Key locatie gaat aan de slag met duurzaamheid op de volgende punten:

Internationaal ecolabel
Het Green Key programma wordt beheerd door de Foundation for Environmental Education in Denemarken en in Nederland uitgevoerd door Stichting KMVK. De gecertificeerde bedrijven voldoen aan de normen die gesteld zijn door de Stichting KMVK (Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit). Een derde partij met onafhankelijke keurmeesters voert de keuringen uit, deze partij is Groen Belicht. Zij keuren op locatie en keuren de documentatie in het online Green Key systeem waartoe elke deelnemer toegang heeft.
De Green Key normering is gekoppeld aan de Sustainable Development Goals 2015-2030 van de Verenigde Naties. Als u meer wilt weten over Green Key en de SDG, dan vindt u hier meer achtergrondinformatie.